la crítica colombiana i altres…

Això d’internet té coses ben curioses, com ara que treguis un llibre en català (‘L’estiu de l’amor’) i te’n publiquin una bona crítica a Colòmbia, en castellà. El misteri és que el seu autor és Luis Fernando Valero, un membre del Club de lectura de la Canonja que col·labora habitualment amb el mitjà digital http://www.avanzarcolombia.com Diu el crític: “Toni Orensanz ha construido una novela universal a partir de un hecho ocurrido en un pueblo perdido catalán, pero la estructura narrativa podía acontecer en Italia, Grecia, Portugal, Creta, Turquía en ese sentido y es lo interesante de la novela de Orensanz . Personalmente, cuando la leí me sentí tan atraído por ella como cuando leí  “Ardiente paciencia” (posteriormente titulada “El cartero de Neruda”), de Antonio Skármeta”. Podeu llegir aquesta crítica sencera aquí.

D’altra banda, ja a Catalunya, han sortit publicades diverses crítiques prou bones, com la de la blogger Sílvia Cantos, que diu que la novel·la “combina amb gran encert un personatge sobradament conegut que desperta interès amb una història divertida i irreverent que col·locarà un somriure als llavis el lector que perdurarà al llarg de tota la lectura”. Podeu llegir la crítica en aquest link.

Qui també va parlar del llibre, ja fa unes setmanes, va ser el crític Òscar Montferrer al diari El Punt-Avui. Vet aquí la crítica titulada Joia de viure.

Dels articles publicats darrerament, en destaco també el publicat per la periodista Ruth Troyano arran de la conversa que vam mantenir just abans de la presentació del llibre al Centre d’Art Cal Massó de Reus. El podeu llegir aquí.

FOTO segona

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s